Written by 5:24 pm Διάφορα

Οι οδοντίατροι του ΠΕΔΥ απασχολούνται ως κατηγορίας ΠΕ

Οδοντίατρος ΠΕΔΥ

Η μισθολογική κατάταξη των οδοντιάτρων στις δομές του ΠΕΔΥ δημιουργεί προβλήματα ανισότητας. Εργάζονται με καθεστώς πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, όπως και οι συνάδελφοί τους σε άλλες ειδικότητες αλλά δεν έχουν αξιολογηθεί και έτσι αμείβονται ως υπάλληλοι πανεπιστημιακής εκπαίδευσης (ΠΕ).
Πολλοί είναι οι οδοντίατροι που απασχολούνται στα πρώην πολυϊατρεία του ΕΟΠΥΥ και στα Κέντρα Υγείας όλης της χώρας. Το προεδρείο της Ομοσπονδίας επιστημονικού προσωπικού του ΕΟΠΥΥ (ΠΟΣΕΥΠ – ΕΟΠΥΥ) τονίζει ότι – παρά τις διαβεβαιώσεις από την πλευρά του υπουργείου Υγείας – στους εν λόγω γιατρούς δεν έχει γίνει μισθολογική εξομοίωση.
Επίσης η προϋπηρεσία τους δεν έχει αναγνωριστεί στο προκαθορισμένο από τον νόμο χρονικό διάστημα. Αλλά παρόλα αυτά ήδη έχουν ενταχθεί στις εφημερίες των νοσοκομείων.
Η Ομοσπονδία καλεί την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας να προχωρήσει σε επίσπευση των διαδικασιών για την πλήρη εξομοίωση μισθολογική και βαθμολογική και πλήρη αναγνώριση της προϋπηρεσίας τους για να αρθεί η αδικία σε βάρος τους (βαθμός διευθυντή μετά από 20ετία).
Σχετική τροπολογία είχε κατατεθεί τον περασμένο Δεκέμβριο στη Βουλή, αλλά δεν ακολούθησαν οι ενδεδειγμένες ενέργειες από την πλευρά της πολιτείας.
Πηγή

(Visited 15 times, 1 visits today)

Last modified: July 28, 2022

Close