Written by 9:00 pm Επιστημονικά Νέα, Οργάνωση και λειτουργία Οδοντιατρείου

Τα 5 σημάδια που σας επισημαίνουν μια κακή στοματική υγιεινή

Σουηδοί ερευνητές ανακάλυψαν την προέλευση του σμάλτου!

Τα υγιή δόντια όχι μόνο σας κάνουν να φαίνεστε και να νιώθετε καλά, αλλά σας επιτρέπουν και να τρώτε και να μιλάτε σωστά. Η καλή υγεία του στόματος είναι σημαντική για τη συνολική ευεξία σας.
Πως καταλαβαίνουμε όμως αν κάτι δεν κάνουμε σωστά σχετικά με την στοματική μας υγιεινή; Υπάρχουν 5 σημάδια τα οποία πρέπει, τουλάχιστον, να μας προϊδεάσουν ώστε να επιστήσουμε περισσότερο την προσοχή μας στην στοματική μας υγιεινή . Ποια είναι αυτά;
1) Όταν τα δόντια δεν καθαρίζονται σωστά, βακτηρίδια συσσωρεύονται σχηματίζοντας πλάκα και μετά πέτρα. Ενώ στα ούλα προξενείται φλεγμονή, η ουλίτιδα, με αποτέλεσμα να ματώνουν. Η ουλίτιδα αν δεν θεραπευτεί μπορεί να εξελιχθεί σε περιοδοντίτιδα
2) Οποιαδήποτε από τις ανωτέρω καταστάσεις συνοδεύεται και από κακοσμία του στόματος. Οπότε είναι και αυτό ένα από τα σημάδια ότι η στοματική μας υγιεινή δεν είναι ιδανική.
3) Η καταστροφή μέρους κάποιου δοντιού συνήθως προκαλείται από την τερηδόνα. Η τερηδόνα είναι αποτέλεσμα των σακχαρούχων που μπορεί να καταναλώνουμε και τα οποία διασπώνται από από τα μικρόβια της πλάκας.
4) Καλό είναι να παρατηρείτε ανά τακτά διαστήματα το στόμα σας για τυχόν ανωμαλίες που φαίνονται με γυμνό μάτι. Για οτιδήποτε σας απασχολεί σχετικά με τη στοματική σας υγιεινή θα πρέπει να συμβουλεύεστε τον οδοντίατρο.
5) Τέλος, μην παραμελείτε την επίσκεψη στον οδοντίατρο τουλάχιστον 2 φορές τον χρόνο, καθώς ο οδοντίατρος είναι σε θέση να παρατηρήσει και να προλάβει δυσάρεστες καταστάσεις πριν είναι αργά. Επίσης ο καθαρισμός που σας προσφέρει 2 φορές τον χρόνο, συν την προσωπική σας προσοχή,  θα βοηθήσει να διατηρήσετε τα δόντια σας σε πολύ καλή κατάσταση και πάρα πολύ καιρό.
Πηγή

(Visited 20 times, 1 visits today)

Last modified: July 28, 2022

Close