Written by 11:31 am Επιστημονικά Νέα, Καινοτομία

Νέα έρευνα δείχνει ότι ο παιδικός φόβος για τον οδοντίατρο έχει τη ρίζα του στον πατέρα

Δωρεάν προληπτική ιατρική και οδοντιατρική για παιδιά στο Κιλκίς

Ερευνητές του πανεπιστημίου Χουαν Κάρλος της Μαδρίτης, με επικεφαλής την Αμέρικα Λάρα-Σασίδο, μελέτησαν 183 παιδιά ηλικίας 7 έως 12 ετών μαζί με τους γονείς τους συζητώντας τη φοβία τους για τον οδοντίατρο.
Η έρευνα έδειξε ότι αν ακόμα και ένα μόνο μέλος της οικογένειας φοβάται τον οδοντίατρο, είναι σχεδόν σίγουρο ότι και το παιδί θα φοβάται τον οδοντίατρο. Ιδιαίτερα αν το μέλος της οικογένειας που φοβάται είναι ο πατέρας τότε οι πιθανότητες και το παιδί να φοβάται τον οδοντίατρο είναι μεγαλύτερες από το να φοβόταν μόνο η μητέρα.
Η Λάρα-Σασίδο εξηγεί: «Τα παιδιά φαίνεται να δίνουν πρωτίστως προσοχή στις συναισθηματικές αντιδράσεις των πατέρων τους, όταν σχηματίζουν τη δική τους άποψη για το πόσο πρέπει να τους αγχώνει ο οδοντίατρος».
Όσο καθησυχαστική και αν είναι η μητέρα, αν ο πατέρας φοβάται τότε και το παιδί θα φοβάται τον οδοντίατρο. Έτσι οι ερευνητές συνιστούν στους γονείς είτε να βρουν τρόπο να σταματήσουν τον φόβο τους για τον οδοντίατρο ή τουλάχιστον να μην τον δείχνουν μπροστά στα παιδιά τους.
Πηγή

(Visited 21 times, 1 visits today)

Last modified: June 18, 2015

Close