Written by 6:36 pm Ασφαλιστικά / Νομικά, Διάφορα

Ανοιχτή επιστολή Υγειονομικών Φορέων προς Αν.Υπουργό Κοιν.Ασφαλίσεων κ.Στρατούλη και Γ.Γ. Κοιν.Ασφαλίσεων κ.Ρωμανιά για εισφορές ΤΣΑΥ

Ε.Ο.Ο.: Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος προσφοράς ενοικίασης οπτικοακουστικού εξοπλισμού για το 35ο Πανελλήνιο Οδοντιατρικό Συνέδριο

“ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ
Αξιότιμοι κύριοι,
Οι πρόεδροι των δευτεροβαθμίων υγειονομικών συλλόγων μετά από τις έντονες διαμαρτυρίες των μελών τους, πραγματοποίησαν ευρεία σύσκεψη στην αποφάσισαν να ζητήσουν :
1.Την αναμόρφωση του ν. 3986 /2011 ώστε να μην καθίσταται υποχρεωτική η υπαγωγή σε ανώτερη ασφαλιστική κλίμακα με δεδομένη την αδυναμία όλων των υγειονομικών, καταβολής των αυξημένων ασφαλιστικών εισφορών.
2. Την παράταση για ένα μήνα μέχρι τη νομοθετική τακτοποίηση σύμφωνα με την παραπάνω παράγραφο, της καταβολής των εισφορών του Α΄ Εξαμήνου 2015, δηλαδή μέχρι 31 Ιουλίου.
Η συνδιάσκεψη των προέδρων ζητά από την Πολιτεία να κατανοήσει το πρόβλημα της ανεργίας και της υποαπασχόλησης – ειδικά των νέων επιστημόνων- που αδυνατούν να πληρώσουν τις εισφορές τους προς το ταμείο τους.
Το επιστημονικό δυναμικό της χώρας αποδεκατίσθηκε μαζί με την μεσαία τάξη από την κρίση που υποβόσκει στην χώρα μας. Η αυξανόμενη ανεργία στις τάξεις των υγειονομικών οδηγεί στην αθρόα διαρροή αξιόλογου επιστημονικού δυναμικού προς το εξωτερικό.
Οι Υγειονομικοί έχουν δικαίωμα στην κοινωνική ασφάλιση και απαιτούν:
– Την κατοχύρωση της ελαχίστης εγγυημένης σύνταξης όπως ισχύει και για τους υπόλοιπους ασφαλισμένους
-Την απόδοση του κοινωνικού πόρου
– Και την επαναφορά της κρατικής χρηματοδότησης Οι Υγειονομικοί έχουν δικαίωμα να ανήκουν σε ένα υγιές και βιώσιμο Ταμείο που να τους εξασφαλίζει μια αξιοπρεπή σύνταξη και ασφάλιση.
ΟΙ ΠΡΟΕΔΡΟΙ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ  – ΜΙΧΑΛΗΣ ΒΛΑΣΤΑΡΑΚΟΣ
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ  – ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΚΑΤΣΙΚΗΣ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ  – ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΛΟΥΡΑΝΤΟΣ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ  – ΑΘΗΝΑ ΤΡΑΧΗΛΗ”
Πηγή

(Visited 13 times, 1 visits today)

Last modified: July 28, 2022

Close