Written by 12:17 pm Διάφορα

Όταν η Rebekah Aversano είδε για πρώτη φορά το πρόσωπο του νεκρού αδελφού της σε έναν άλλο άντρα

Richard Norris

Ο Richard Norris το 2012 έγινε παγκοσμίως γνωστός γιατί υπεβλήθη στην πιο εκτεταμένη τότε επέμβαση αποκατάστασης προσώπου. Ο Norris στα 21 του χρόνια είχε πυροβοληθεί κατά λάθος στο πρόσωπο με καραμπίνα, και παρόλα αυτά έζησε αλλά με το πρόσωπό του παραμορφωμένο.
Ο Joshua Aversano έχασε τη ζωή του σε ηλικία 21 ετών σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα. Η οικογένεια Aversano έδωσε την άδεια να χρησιμοποιηθεί το πρόσωπο του Joshua ως μόσχευμα στον Norris.
Όταν η  Rebekah Aversano, αδελφή του Joshua Aversano, συνάντησε τον Norris για πρώτη φορά του είπε: “Σε πειράζει, αν το αγγίξω;…. Θεέ μου, είναι το πρόσωπο με το οποίο μεγάλωσα”.

Η επέμβαση αποκατάστασης προσώπου του Norris κράτησε 36 ώρες και είχε 50% ποσοστό επιτυχίας. Είχε ήδη υποβληθεί σε περισσότερες από 30 χειρουργικές επεμβάσεις, μία διαδικασία επώδυνη, γεμάτη ρίσκο, που του “άφησε” κατάθλιψη και αυτοκτονικές τάσεις.

Ο Norris έλαβε από τον Joshua Aversano εκτός από το δέρμα, τα δόντια, το σαγόνι, ακόμα και τη γλώσσα. Εάν η επέμβαση δεν είχε επιτυχία και το μόσχευμα απορριπτόταν από τον οργανισμό του, τότε δεν θα έμενε τίποτα πια στο πρόσωπό του και θα κατέληγε σε θάνατο.
Η μητέρα του Aversano είπε, πως αυτό που έκαναν, ήταν το σωστό. “Βλέπουμε τον γιο μας μέσα από εκείνον. Κάποια από τα χαρακτηριστικά του προσώπου του Norris μας θυμίζουν τον γιο μας, υπάρχουν ομοιότητες. Είμαστε πολύ χαρούμενοι, που μπορέσαμε να τον βοηθήσουμε, παρότι η απώλειά μας ήταν τραγική. Δώσαμε σε κάποιον άλλον το δικαίωμα να ζήσει καλύτερα”.
Η ιστορία του Richard Norris έχει ως εξής: Πριν από 18 χρόνια ο Norris γυρίζει σπίτι του μεθυσμένος και μαλώνει με τον αδελφό του. Ο Norris μέσα στο μεθύσι του παίρνει την καραμπίνα και απειλεί ότι θα πυροβοληθεί. Το όπλο εκπυρσοκροτεί, και το πρόσωπο του παραμορφώνεται. Μετά το ατύχημα έμεινε χωρίς δόντια, μύτη και με ένα μόνο μέρος της γλώσσας του. Είχε την αίσθηση της γεύσης, αλλά δεν μπορούσε να μυρίσει. Από τότε ο Norris ζει καθημερινά έναν εφιάλτη ενώ η κοινωνία τον αντιμετωπίζει με ακληρότητα και αδιακρισία. Μετά την επέμβαση ο ίδιος είπε: “Τώρα, μπορώ να περπατάω ανάμεσα στους ανθρώπους, χωρίς να μου ρίχνουν δεύτερη ματιά”.

Ο Joshua Aversano σκοτώθηκε το 2012:

Πηγή

(Visited 11 times, 1 visits today)

Last modified: July 28, 2022

Close