Written by 9:16 pm Ασφαλιστικά / Νομικά, Διάφορα

Ψήφισμα ΟΣΑ για την αλλαγή ασφαλιστικής κατηγορίας των οδοντιάτρων

Ψήφισμα - Αλλαγή ασφαλιστικής κατηγορίας οδοντιάτρων
Τo ακόλουθο Ψήφισμα εγκρίθηκε στο Διοικητικό Συμβούλιο του Οδοντιατρικού Συλλόγου Αττικής στην Συνεδρίασή του της 25ης Μαΐου 2015.

ΨΗΦΙΣΜΑ

   Ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Αττικής καταγγέλλει την διαχρονική ασυνέπεια της Πολιτείας στην τήρηση των υποσχέσεων της αλλά και την αδιαφορία που την διακατέχει στην στήριξη των ελλήνων Οδοντιάτρων.
Σε μια περίοδο κρίσης που πλήττει κυρίως τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους νέους επιστήμονες το ΤΣΑΥ στέλνει ειδοποιητήρια σύμφωνα με τα οποία όλοι οι νέοι ασφαλισμένοι ανεβαίνουν υποχρεωτικά στην μεθεπόμενη ασφαλιστική κατηγορία!
Η νομοθέτηση αυτή έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την διαβεβαίωση του Γενικού Γραμματέα Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Γ. Ρωμανιά με τελευταία αναφορά του στις 14/2/2015 στην διάρκεια της ΓΣ της ΕΟΟ, όπου τόνισε πως η υποχρεωτική μετάταξη ανά 3ετία θα καταργηθεί εντός διμήνου.
Η Πολιτεία με τον τρόπο αυτό επιβαρύνει οικονομικά το αξιόλογο επιστημονικό δυναμικό που υπάρχει στην χώρα μας , την ίδια ώρα που η διαρροή στο εξωτερικό νέων επιστημόνων από όλους τους επιστημονικούς κλάδους είναι αυξανόμενη.
Ζητάμε την άμεση νομοθέτηση του θέματος της προαιρετικής υπαγωγής σε ανώτερη ασφαλιστική κατηγορία για τους νέους ασφαλισμένους. Η λογική της άκριτης είσπραξης είναι ξεπερασμένη και αναποτελεσματική.
Καλούμε όλους τους υγειονομικούς φορείς να αντιδράσουν και να συμπαραταχτούν μαζί μας ζητώντας την ανατροπή της απόφασης αυτής.
Το οφείλουμε σε όλους τους Συναδέλφους και ιδιαίτερα τους νέους Επιστήμονες.
Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Του Οδοντιατρικού Συλλόγου Αττικής
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                          Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΥΦΑΝΤΗΣ                ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΖΟΡΜΠΑΣ
Πηγή

(Visited 13 times, 1 visits today)

Last modified: July 28, 2022

Close