Written by 2:58 pm Διάφορα

Το Ίδρυμα “Σταύρος Νιάρχος” ενέκρινε δωρεά προς το Οδοντιατρικό Τμήμα του ΓΝΛ

Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Το οδοντιατρικό Τμήμα του παλιού νοσοκομείου στη Λάρισα είναι η μόνη δημόσια οδοντιατρική δομή στην περιοχή για την οποία όμως δεν προβλέπεται δαπάνη για προσωπικό και ανανέωση εξοπλισμού, ενώ  ούτε στο πρώην ΙΚΑ λειτουργεί πλέον Οδοντιατρείο. Στο ΓΝΛ λειτουργεί και η Μονάδα οδοντιατρικής κάλυψης ΑμΕΑ, η μοναδική στην ευρύτερη περιοχή της 5ης ΥΠΕ, σε Θεσσαλία και Στ. Ελλάδα, η οποία όμως δεν μπορεί να εξυπηρετήσει λόγω του πεπαλαιωμένου εξοπλισμού του.
Έτσι οι Λαρισαίοι πολίτες αναγκάζονται να επισκέπτονται ιδιώτες οδοντιάτρους και αυτό στην περίπτωση που μπορούν να ανταπεξέλθουν οικονομικά. Έτσι οι οδοντίατροι του ΓΝΛ είχαν απευθυνθεί στο Ίδρυμα Νιάρχου και τελικά η αίτησή τους ανταποκρίθηκε και το Ίδρυμα ενέκρινε δωρεά για ανανέωση εξοπλισμού ύψους 75.000€.
Λίγο έλειψε όμως οι οδοντίατροι να μείνουν με τη χαρά μόνο καθώς αυτή τη στιγμή η διοίκηση των διασυνδεδεμένων νοσοκομείων της Λάρισας τελεί υπό παραίτηση και έτσι τέθηκε το ερώτημα για το ποιος θα υπέγραφε την προαπαιτούμενη από το Ίδρυμα Νιάρχου δήλωση αποδοχής της δωρεάς και της διαδικασίας υλοποίησής της, με την προθεσμία αποδοχής να λήγει 25 Μαΐου 2015!
Ωστόσο η αναπληρώτρια διοικήτρια Εύη Τζαβέλα, παρότι έχει κι εκείνη παραιτηθεί, και η παραίτησή της έχει γίνει αποδεκτή από τον υπουργό Υγείας, διαβεβαίωσε ότι προλαβαίνει να εγκριθεί η αποδοχή από το απερχόμενο Δ. Σ. του νοσοκομείου και δεν θα χρειαστεί να διακινδυνευτεί η υπόθεση αναμένοντας τον διορισμό νέας διοίκησης.
Ας ελπίσουμε για το καλύτερο.
Διαβάστε επίσης: Λάρισα: Οι ασφαλισμένοι παραμένουν ακάλυπτοι οδοντιατρικά
Πηγή

(Visited 32 times, 1 visits today)

Last modified: July 28, 2022

Close