Written by 12:59 pm Διάφορα

Ιατροδικαστής οδοντολόγος αναγνωρίζει πτώματα με διαδικασία δικής του εμπνεύσεως

Dr. Alejandro Hernández Cárdenas

Ο Dr. Alejandro Hernández Cárdenas, από το Ciudad Juárez (Πόλη στο Μεξικό), είναι οδοντίατρος ενώ παράλληλα διδάσκει σε μεταπτυχιακά μαθήματα ιατροδικαστικής οδοντολογίας στο πανεπιστήμιο Universidad Autónoma de Ciudad Juárez. Έχοντας τις γνώσεις ιατροδικαστικής οδοντολογίας συνεργάζεται και με το εγκληματολογικό εργαστήριο του Juarez αναγνωρίζοντας αγνώστου ταυτότητας πτώματα.
Ο Dr. Cárdenas στις περιπτώσεις αναγνώρισης πτωμάτων καλείται να αναγνωρίσει και περιπτώσεις ανθρώπων που, για διάφορους λόγους, έχουν φτάσει σε σημείο σχεδόν αποσύνθεσης. Μια πολύ απαιτητική διαδικασία ενυδάτωσης του πτώματος που μέχρι σήμερα είναι ελάχιστα εφικτή. Το 2005, Αμερικανοί ερευνητές ιατροδικαστικής στο πανεπιστήμιο University of Southern Mississippi κατοχύρωσαν πατέντα για μια παρόμοια τεχνική ενυδάτωσης, που όμως αφορά μόνο την ανάκτηση δακτυλικών αποτυπωμάτων από επανυδατωμένα ακροδάκτυλα.
Ο Dr. Cárdenas όμως ανέπτυξε ένα υγρό μείγμα, του οποίου τα συστατικά κρατά επτασφράγιστο μυστικό, με το οποίο μπορεί να ενυδατώσει ένα ολόκληρο πτώμα και όχι μόνο μέρη του. Φυσικά όταν ξεκίνησε να πειραματίζεται, το έκανε με ακροδάκτυλα ύστερα με αυτιά και άλλα μέρη του πτώματος, μέχρι που μια μέρα η τοπική εισαγγελία τον ρώτησε γιατί να μη δοκιμάσει την τεχνική του σε ένα ολόκληρο πτώμα; Αυτό συνέβη το 2008 και σήμερα ο Dr. Cárdenas είναι διάσημος στον κόσμο της εγκληματολογίας.

Η μυστική συνταγή του υγρού στο οποίο τοποθετείτε το πτώμα για να ενυδατωθεί επιχειρεί να γυρίσει για λίγο το χρόνο πίσω, και να αλλάξει το σώμα μιας συρρικνωμένης μούμιας σε σε ένα φρεσκοπεθαμένο πτώμα. Όσο το πτώμα βρίσκεται μέσα στην ημιδιαφανή μπανιέρα και στο υγρό, ουλές, κρεατολιές, τατουάζ και πληγές που μπορεί να φέρει το πτώμα έρχονται στο προσκήνιο και καταγράφονται.
Όταν πεθαίνουμε το σώμα μας περνά από 7 στάδια αποσύνθεσης. Το υγρό του Dr. Cárdenas καταφέρνει να φέρει την διαδικασία αποσύνθεσης 2 στάδια πίσω. Αν η πατέντα ευρεσιτεχνίας για το παρασκεύασμα εγκριθεί, ο Dr. Cárdenas θα είναι ο πατέρας μιας νέας εποχής στην εγκληματολογία.
Υπάρχει βίντεο-ντοκυμαντέρ αν θέλετε να παρακολουθήσετε εδώ, το οποίο όμως δεν είναι για λιγόψυχους, καθώς εμφανίζεται η διαδικασία ενυδάτωσης ενός πτώματος.
Πηγή

(Visited 25 times, 1 visits today)

Last modified: July 28, 2022

Close