Written by 5:06 pm Επιστημονικά Νέα, Οργάνωση και λειτουργία Οδοντιατρείου

Πέντε λόγοι για να βουρτσίζετε καθημερινά την γλώσσα σας

χαμομήλι πάνω στη γλώσσα

Η γνωστή και μη εξαιρετέα συμβουλή όλων των οδοντιάτρων είναι να βουρτσίζουμε τα δόντια μας τουλάχιστον δύο φορές την ημέρα και να χρησιμοποιούμε οδοντικό νήμα τουλάχιστον μία. Μήπως μας συμβουλεύουν και κάτι ακόμα που, για κάποιο ανεξήγητο λόγο, ίσως παραλείπουμε;
Η ολοκληρωμένη συμβουλή περιλαμβάνει το καθημερινό βούρτσισμα της γλώσσας. Διαβάστε παρακάτω τους 5 λόγους που πρέπει να βουρτσίζουμε καθημερινά ΚΑΙ τη γλώσσα μας:
1) Βουρτσίζοντας τη γλώσσα μας το πρωί και το βράδυ πριν τον ύπνο, περιορίζουμε την κακοσμία του στόματος. Η μαλακή και σπογγώδης επιφάνεια της γλώσσας αποτελεί το ιδανικό περιβάλλον για να αναπτυχθούν τα βακτήρια που υπάρχουν στη στοματική κοιλότητα και προκαλούν την κακοσμία.
2) Επίσης κάνουμε την αίσθηση της γεύσης καλύτερη. Ανοίγουν οι γευστικοί κάλυκες της γλώσσας με αποτέλεσμα να απολαμβάνουμε την γεύση των τροφών περισσότερο.
3) Κάνει την διαδικασία της πέψης ευκολότερη. Η διαδικασία της πέψης ξεκινάει από το στόμα, με το σάλιο που με τα ένζυμα που διαθέτει διασπά τις τροφές. Όσο καθαρότερο είναι το στόμα μας τόσο περισσότερο σάλιο παράγει και έτσι ομαλοποιείται η πέψη.
4) Καθυστερείτε την δημιουργία πλάκας στα δόντια. Όσα λιγότερα βακτήρια έχει το στόμα μας τόσο θα καθυστερήσει η δημιουργία της οδοντικής πλάκας. Ο οδοντική πλάκα συμβάλει στην κακοσμία του στόματος και στη μακροπρόθεσμη φθορά των δοντιών.
5) Ενδυναμώνετε το ανοσοποιητικό σας σύστημα. Η γλώσσα είναι μέρος του ανοσοποιητικού συστήματος, άρα όσο λιγότερα βακτήρια έχει τόσο λιγότερος και ο φόβος να εισχωρήσουν στον οργανισμό.
Λίγα λεπτά κάθε μέρα αρκούν για τον επαρκή καθαρισμό του στόματος, ώστε να διατηρήσουμε αστραφτερό χαμόγελό αλλά και να θωρακίσουμε την υγεία μας γενικότερα.
Διαβάστε περισσότερα εδώ.

(Visited 19 times, 1 visits today)

Last modified: July 28, 2022

Close