Written by 10:58 pm Διάφορα

Ε.Ο.Ο.: Νέο σύστημα άδειας ασκήσεως επαγγέλματος και ειδικοτήτων από 1η Μαΐου

ΕΟΟ

Η Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία επεξεργάζεται νέο σύστημα χορήγησης άδειας ασκήσεως επαγγέλματος και ειδικοτήτων, για να αποτρέψει την εμφάνιση οδοντιάτρων “μαϊμού”. Η μεταφορά των αρμοδιοτήτων αυτών από την πολιτεία στην ΕΟΟ είχε ψηφισθεί στο νόμο 4025/ 2011 και είχε ορισθεί ως ημερομηνία έναρξης η 1η Iανουαρίου 2015. Δόθηκε όμως παράταση μέχρι την 1η Μαΐου και επίκειται η έκδοση σχετικής υπουργικής απόφασης.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΕΟΟ, Αθανάσιο Κατσίκη, το νέο αυτό σύστημα «διασφαλίζει ακόμη περισσότερο την πιστοποίηση των επισήμως καταρτισμένων οδοντιάτρων και ενισχύει την εμπιστοσύνη του κόσμου στο καταξιωμένο επιστημονικό οδοντιατρικό δυναμικό της χώρας».
Η Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία έχει ολοκληρώσει τη μηχανογραφική υποστήριξη της διαδικασίας και προχωρά σε ενημέρωση όλων των συλλόγων της χώρας, για να ξεκινήσει άμεσα η εφαρμογή της.
Ο κ. Αθανάσιος Κατσίκης, ενημέρωσε επίσης: «Έχουμε ζητήσει συνάντηση με τον υπουργό Υγείας για να επισπεύσουμε την έκδοση της σχετικής υπουργικής απόφασης, αλλά και να του εκθέσουμε τα χρονίζοντα αιτήματα του κλάδου, χωρίς  ωστόσο να μας έχει απαντήσει» και συνέχισε καταλήγοντας:  «Η οδοντιατρική είναι η κατ΄εξοχήν επιστήμη της πρόληψης και αυτή τη στιγμή έχει ουσιαστικά απαξιωθεί με την ισχνή παρουσία της στις δομές πρωτοβάθμιας υγείας και την απουσία της από τον ΕΟΠΥΥ.  Είναι καιρός η Πολιτεία να ασχοληθεί με την επιστήμη μας, δεδομένου ότι η στοματική κοιλότητα αποτελεί τον καθρέπτη της γενικής υγείας του ατόμου»
Πηγή

(Visited 15 times, 1 visits today)

Last modified: July 28, 2022

Close