Written by 10:46 am Εκπαίδευση, Επιστημονικά Νέα

Οδοντιατρικές Σπουδές στη Ρουμανία

Σπουδές

Πολλά Κρατικά Πανεπιστήμια της Ρουμανίας  προσφέρουν προγράμματα στην Αγγλική γλώσσα ενώ παράλληλα διδάσκουν και την ρουμανική γλώσσα.
Οι πόλεις τις Ρουμανίας στις οποίες μπορεί κάποιος να σπουδάσει Οδοντιατρική είναι:  Ιασιο , Κλουζ , Κωνσταντσα , Ταργκου-Μουρες , Βουκουρεστι , Κραϊόβα , Οραντεα , Τιμισοαρα.

Τα ετήσια δίδακτρα για τα Αγγλόφωνα τμήματα είναι   5000 ευρώ το χρόνο.
Για τους υπότροφους φοιτητές του Πανεπιστημίου στο Κλουζ είναι 2500 ευρώ .

Τα ίδια δίδακτρα ισχύουν  και γαι τα Ρουμανόφωνα τμήματα.

Φτηνότερα δίδακτρα είναι μόνο για τα προγράμματα στα οποία οι φοιτητές δίνουν εξετάσεις σε Κρατικό επίπεδο μαζί με τους Ρουμάνους φοιτητές. Οι εξετάσεις αυτές είναι πάρα πολύ δύσκολες και ανταταγωνιστικές.

Μετά την είσοδο της Ρουμανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση το 2007, οι απόφοιτοι των Ιατρικών Σχολών λαμβάνουν την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος απευθείας από τις αντίστοιχες Νομαρχίες της Ελλάδας.

Από το 2013 το Υπουργείο Παιδείας της Ρουμανίας έχει συμπεριλάβει στα υποχρεωτικά έγγραφα για να γίνει αίτηση σε όλα τα Πανεπιστήμια της Ρουμανίας ΤΗΝ ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ των Πανελληνίων εξετάσεων , με βαθμό πρόσβασης 10.000 μόρια.

Οι Σπουδές στο Πανεπιστήμιο του Cluj αξιολογούνται σε διεθνή ranking sites ανώτερες και από τις Σπουδές στο Βουκουρέστι και από τις σπουδές στο Ιάσιο.

Τα αποτελέσματα των τελευταίων διαγωνισμών για θέσεις ειδικότητας τελειόφοιτων γιατρών στη Ρουμανία έχουν αποδείξει ότι οι απόφοιτοι του Πανεπιστημίου Târgu-Mures κατέχουν τις πρώτες θέσεις σε εθνικό επίπεδο.

Το Πανεπιστήμιο της Κραϊόβα απέχει  500 περίπου χιλιόμετρα  από την Θεσσαλονίκη , δηλαδή  περίπου 6 ώρες.

Διαβάστε λεπτομέρειες εδώ.

(Visited 171 times, 1 visits today)

Last modified: February 16, 2015

Close