Written by 8:57 pm Επιστημονικά Νέα

1η Ημερίδα ΟΣΑ 2015: «Χημικομηχανική επεξεργασία και έμφραξη των ριζικών σωλήνων. Κριτική αξιολόγηση των τεχνικών και εργαλείων – συστημάτων που χρησιμοποιούνται σήμερα»

Η επιστημονική ημερίδα τουΟδοντιατρικού Συλλόγου Αττικής για το έτος 2015 με θέμα:«Χημικομηχανική επεξεργασία και έμφραξη των ριζικών σωλήνων. Κριτική αξιολόγηση των τεχνικών και εργαλείων – συστημάτων που χρησιμοποιούνται σήμερα» θα διεξαχθεί το Σάββατο, 7 Μαρτίου 2015 στο ξενοδοχείο Novotel (Μιχ. Βόδα 4 Αθήνα) από τις  09.00 έως 15.00.
Στόχος της ενδοδοντικής θεραπείας είναι η διατήρηση του προσβεβλημένου δοντιού στον φραγμό.Στη σύγχρονη Ενδοδοντία καταβάλλεται μεγάλη προσπάθεια για την επίτευξη αυτού του στόχου εύκολα, προβλέψιμα και με ασφαλή τρόπο, γεγονός που υπόσχονται όλα τα σύγχρονα συστήματα  χημικομηχανικής επεξεργασίας και έμφραξης των ριζικών σωλήνων.
Στόχος της ημερίδας είναι η ενημέρωση του γενικού οδοντιάτρου για τις σύγχρονες επιστημονικές και τεχνολογικές εξελίξεις που παρατηρούνται σε ορισμένα από τα σημαντικά κλινικά στάδια της ενδοδοντικής θεραπείας και που αφορούν τη χημικομηχανική επεξεργασία και έμφραξη των ριζικών  σωλήνων.
Τα θέματα που θα συζητηθούν αφορούν τα αίτια των ιατρογενών σφαλμάτων που προκαλούνται κατά τη χημικομηχανική επεξεργασία και έμφραξη των ριζικών σωλήνων,  τη συμβολή των εργαλείων  Νικελίου – Τιτανίου  στην πρόληψη των προαναφερθέντων συμβαμάτων της χημικομηχανικής επεξεργασίας, τη χρήση των ηλεκτρονικών συσκευών μέτρησης του μήκους εργασίας, τη χρήση των σύγχρονων συστημάτων χημικομηχανικής επεξεργασίας και έμφραξης των ριζικών σωλήνων και τέλος τη συμβολή της έμφραξης της μύλης των ενδοδοντικά θεραπευμένων δοντιών στην επιτυχία της ενδοδοντικής θεραπείας.
Κατά τη διάρκεια αυτής της ημερίδας θα καταβληθεί  προσπάθεια κριτικής και συγκριτικής αξιολόγησης των αποτελεσμάτων πολλών επιστημονικών μελετών, έτσι ώστε να αποσαφηνιστεί ο μύθος ή η αλήθεια για τη χρησιμότητα των προαναφερθέντων συστημάτων  στην κλινική πράξη της Ενδοδοντίας.
Ομιλητές:
Μ.Γ. Χαμπάζ, Αν. Καθηγητής
Μ. Γεωργοπούλου, Αν. Καθηγήτρια
Ν. Κερεζούδης, Επικ. Καθηγητής
Ε. Κοντακιώτης, Αν. Καθηγητής
Π. Πανόπουλος, Αν. Καθηγητής
Γ. Τζανετάκης, Ειδικός Ενδοδοντίας, Συνεργάτης
Συντονιστής: Αν. Καθηγητής Χαμπάζ Μαρουάν
Πηγή

(Visited 13 times, 1 visits today)

Last modified: July 28, 2022

Close