Written by 12:50 pm Οργάνωση και λειτουργία Οδοντιατρείου

Πονόδοντο δεν προκαλεί μόνο ένα χαλασμένο δόντι

Έρευνα που έκαναν επιστήμονες της Ακαδημίας Γενικής Οδοντιατρικής στο Σικάγο των Ηνωμένων Πολιτειών, δείχνει τουλάχιστον άλλους πέντε λόγους για τον πονόδοντο. Τα αποτελέσματα της έρευνας δημοσιεύτηκαν στο Scandinavian Journal of Medicine & Science in Sports.
Μια περίπτωση είναι η υποχώρηση των ούλων σε ανθρώπους με ευαίσθητα δόντια. Τα ούλα δεν προστατεύουν όσο θα έπρεπε τα δόντια και η επαφή με κρύα ή ζεστά επιφέρει τον πονόδοντο.
Εάν δεν γίνεται τακτικό και σωστό βούρτσισμα, τα υπολείμματα τροφών μένουν στις κοιλότητες των δοντιών, σαπίζουν και προκαλούν απόστημα που συνοδεύεται από πρήξιμο και έντονο πονόδοντο.
Αν και δεν μπορούμε να το διαγνώσουμε προσωπικά το τρίξιμο των δοντιών στον ύπνο, μπορεί να είναι η αιτία για ξαφνικό και έντονο πόνο που εμφανίζεται στο δάγκωμα.
Όταν ένα σφράγισμα πέσει, το μόνο σίγουρο είναι ότι θα επέλθει πονόδοντος, γιατί το εσωτερικό του δοντιού είναι εκτεθειμένο και αντιδρά το νεύρο του δοντιού σε οτιδήποτε το ακουμπά.
Τέλος, η ιγμορίτιδα μπορεί να είναι μια πολύ πιθανή αιτία του πονόδοντου. Εάν κατά τη διάρκεια μιας γρίπης ή ίωσης υπάρχει και πονόδοντος και μάλιστα που να μην εστιάζεται σε ένα μόνο δόντι, τότε τα ιγμόρεια είναι γεμάτα και όπως βρίσκονται πάνω από τον ουρανίσκο πιέζουν το πάνω μέρος των δοντιών.
Πηγή

(Visited 284 times, 1 visits today)

Last modified: January 14, 2015

Close